czy do Superba I podejdą Zenithy 18 stki z OII rs

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • barthezz1014
    Drive
    • 2010
    • 68

Zamieszczone przez bradley
    Zamieszczone przez octaviars1
    od kad
    odkad?
    szczepuz999, zloguj 003+008+011
    To jest wlasnie to o czym pisalem wyzej
  • sew1981
    Moderator
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2009
    • 10986
    • Fiat

Proszę o radę. Zastanawiam nad wymianą, mam pegasusy 17 cali, które są: 7Jx17, ET 54, żeby wyglądało normalnie z tyłu dystans...zastanawiam się nad zmianą na Zenithy:
    18 cali; 7,5J, ET51, otwór centryczny 57.
    Oba są z OII i są oczywiście 5x112.
    Myślicie że podejdą bez problemu do Superba I? I nie będzie problemu z obcieraniem czy coś , oczywiście opona byłaby 225/40 r18 albo 215/40 r18.
    Pytałem na forum Superba, ale cisza narazie.

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

nic nie bedzie obcierać, jak bys miał et 30 to pewnie tak :wink:
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• sew1981
        Moderator
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2009
        • 10986
        • Fiat

piramida, a co byś wolał wizualnie? Pegasusy 17 stki, czy Zenithy 18 stki?...
        a i jeszcze jedno na 18 stkach da się jeździć? czy trzeba dużo bardziej uważać niż na 17 stkach? Widzę że masz taki lacz rozmiarowo właśnie. Zawiechę mam ori, to jako tako będzie wyglądało i jechało, czy trzeba obniżać auto? Bo Pegasusy stoją na ori zawiasie.

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez sew1981
          piramida, a co byś wolał wizualnie? Pegasusy 17 stki, czy Zenithy 18 stki?...
          a i jeszcze jedno na 18 stkach da się jeździć? czy trzeba dużo bardziej uważać niż na 17 stkach? Widzę że masz taki lacz rozmiarowo właśnie. Zawiechę mam ori, to jako tako będzie wyglądało i jechało, czy trzeba obniżać auto? Bo Pegasusy stoją na ori zawiasie.
          nie wiem jak twój superb wysoko stoi ale octa na seryjnym zawiasie i 18 kiepsko sie prezentuje, wizualnie 18 jest ładniejsza,komfort jazdy na 17 będzie podobny do 18 bo szerokość kapcia 225 ale na 17 będzie trudniej uszkodzić felgę.
          Ostatnio jak sie wjebałem w dziurę to aż mi sie kierownica przestawiłą myślałem że aż koło rozwaliłem ale na szczęscie ani śladu uszkodzenia, uraowało mnie pewnie 2.5 bara w oponie.
          Reasumując, do jazdy na co dzień optymalna opona co do komfortu będzie 16, przy 17 i 18 komfort spada ale za to lepsza trakcja w zakrętach i łukach, lepsze hamowanie i reakcja na kierownicy, patrząc z perspektywy czasu to chyba kupiłbym lekką 17 aczkolwiek wygląd na 18 jest dużo lepszy :szeroki_usmiech
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• sew1981
            Moderator
            S_OCP MemberModeratoRS
            • 2009
            • 10986
            • Fiat

piramida, dzięks... :wink:
            to chyba pozostanę przy swoich Pegasusach.

Komentarz

• Biszczu
              RS
              • 2011
              • 5567

zdecydowanie bardziej PEGASUSY !!! Felga 17'' będzie lepszym wyborem, ze względu na mniejszą możliwość jej uszkodzenia i efekt wizualny między 17'' a 18'' nie będzie zbyt duży. Na Twoim miejscu został bym przy Pegasus
              "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• daneczek76
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3642
                • Toyota

sew1981, kupuj 17" bezpieczniej jeśli chodzi o uszkodzenie a wizualnie będzie dobrze.
                [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• sew1981
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratoRS
                  • 2009
                  • 10986
                  • Fiat

daneczek76, 17 stki pegasusy mam od początku posiadania superba, zastanawiałem się tylko nad podmianą na 18 stki...Ale skutecznie mi wybiliście to z główki

Komentarz

• Biszczu
                    RS
                    • 2011
                    • 5567

Ale skutecznie mi wybiliście to z główki
                    polecamy się na przyszłość do pomocy 18'' wyglądałyby jak w traktorze

Komentarz

• sew1981
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2009
                      • 10986
                      • Fiat

Biszczu, tzn bardziej przemawia za mną argument "dziurowo-eksploatacyjny". bo 18 stki w rsce nie wyglądają jak w traktorze, a tymbardziej w większym superbie by tak nie wyglądały. To w końcu nie 20 stki.

Komentarz

• Ayu
                        RS
                        • 2009
                        • 4154

sew1981, piramida Ci całą prawdę napisał. Jednak, jednak... jeśli nie jeździsz po drogach trzeciej kategorii i masz małe przebiegi roczne bym poważnie rozważył zakup 18" + opony XL + wyższe ciśnienie i nie powinno być kłopotu. Sam do zeszłego tygodnia miałem ugadane 18" do O2 ale pojawiło się właśnie ale. Ja kilkanaście razy w roku muszę się przemieścić w różne rejony kraju i właśnie zawsze wypada jechać czasem i po 100km po drogach gdzie są niemalże leje po bombach. Wtedy podróż i na 17" jest wyzwaniem, szczególnie jak jedzie się po deszczu i nie widać tych dziur. Decyzja jest Twoja :szeroki_usmiech

Komentarz

• Biszczu
                          RS
                          • 2011
                          • 5567

Biszczu, tzn bardziej przemawia za mną argument "dziurowo-eksploatacyjny". bo 18 stki w rsce nie wyglądają jak w traktorze, a tymbardziej w większym superbie by tak nie wyglądały. To w końcu nie 20 stki.
                          Zostań przy Pegasusach

Komentarz

Pracuję...